Με “ενεργειακό πιστοποιητικό” οι αγγελίες πώλησης/μίσθωσης ακινήτων από 1η Ιανουαρίου – Παραδείγματα

Αλλάζει από αύριο, 1η Ιανουαρίου 2021, το σύστημα των αγγελιών για πώληση ή μίσθωση ακινήτων, όπως αυτές καταχωρούνται στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ή αναρτώνται στα μεσιτικά γραφεία, καθώς ενεργοποιείται και εδώ το “ενεργειακό πιστοποιητικό“.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος σκοπός του μέτρου είναι να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για το ακίνητο προς μίσθωση ή πώληση, ώστε η ενεργειακή κατηγορία του κτιρίου να αναδειχθεί σε βασικό κριτήριο της λήψης της όποιας απόφασης. Και αυτό γιατί η κατανάλωση ενέργειας για τις βασικές ανάγκες του ακινήτου αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων του και αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί από τους ενδιαφερόμενους πριν τη σύναψη μίσθωσης ή αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/me-energeiako-pistopoiitiko-oi-aggelies-polisismisthosis-akiniton-apo-1i-ianouariou—paradeigmata/https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/me-energeiako-pistopoiitiko-oi-aggelies-polisismisthosis-akiniton-apo-1i-ianouariou—paradeigmata/